Seminarium | Immateriella tillgångar och nya krav på affärsstrategin

23jan

Seminarium | Hur företagens immateriella tillgångar ställer nya krav på affärsstrategin

Begränsat till medlemmar i Krets 1/Risk Managers

Tid: Onsdag 23 januari, 14:00 – 17:30
Plats: Aon HK, Valhallavägen 117H, Stockholm

19 miljarder dollar eller nästan 85 % av S&P 500 index värde representeras idag av immateriella tillgångar, vilket också har blivit grunden för vår nya globala ekonomi och är det som idag främst driver företagen värde.

Många företag har emellertid varit långsamma att anamma nya metoder för att hantera och värdera sin portfölj av immateriella tillgångar och koppla dessa till sin övergripande affärsstrategi.

Den 23 januari bjuder vi in till ett seminarium där våra IP specialister kommer diskutera vikten av att företag strategiskt anpassar sina immateriella tillgångar till sin övergripande affärsstrategi och vision. Aons specialister kommer även diskutera nyutvecklade verktyg som företag kan använda för att göra en korrekt värdering av och minska risker relaterade till immateriella tillgångar.

Avslutande paneldiskussion

Seminariet avslutas med en paneldiskussion som gästas av Dr Bowman Heiden, forskare och Co-Director för Centrum för Intellectual Property (CIP), ett gemensamt centrum för kunskapsbaserad affärsutveckling mellan Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och Norges universitet för vetenskap och teknik. Ian Lewis, Lead IP Underwriter, Tokio Marine Kiln. Ian har över 25 år erfarenhet av att hjälpa företag att skydda sig mot de finansiella effekterna som uppkommer genom immateriella rättigheter. Gustav Brismark, Chief Intellectual Property Officer, Ericsson. Gustav är globalt ansvarig för Ericssons patentutveckling och patentlicensiering.

Agenda
14:00-14:15 Introduktion – Brian Hinman
14:15-15:15 Värdering av immateriella tillgångar & strategisk översikt – Brian Hinman & Poh Chua
15:15- 16:15 Översikt av risktransferering för immateriella tillgångar – Ian Lewis & Peter Holz
16:15-16:30 Paus
16:30-17:30 Diskussion med Dr. Bowman Heiden, Gustav Brismark och Ian Lewis – Hur hanteras immateriell innovation & risk i en modern ekonomi?
17:30 Summering & avslut

Anmälan till seminariet görs på denna länk.

Det här är ett kostnadsfritt (begränsat antal platser) företagsseminarium och riktar sig till dig som arbetar i en roll såsom CFO, IP Specialist, General Counsel, Risk Manager m.fl. Seminariet kommer att hållas på engelska. Vid eventuell fullbokning förbehåller Aon sig rätten att prioritera deltagarna.

Plats

Aon
Adress: Valhallavägen 117H
Stockholm
Karta:


Boka dig

Bokning hanteras på en extern webbplats.