Nyhet för RIMAP-certifierade: Tillgodoräkna dig alla SWERMA-evenemang från och med 2023 som CPD!

Från och med år 2023 har personer som är RIMAP-certifierade möjlighet att dra nytta av SWERMA-evenemang genom att tillgodoräkna dem för CPD (Continuous Professional Development) poäng. Kommande evenemang som arrangeras av SWERMA kommer också vara möjliga att tillgodoräkna för CPD-poäng. Genom att delta på SWERMAs evenemang kan personer med RIMAP-certifiering ackumulera CPD-poäng.

Följande tabell illustrerar fördelningen av CPD-poäng för SWERMAs evenemang under 2023:

För mer information om kvalificerade aktiviteter för att bibehålla FERMA RIMAP-certifiering, läs följande dokument: FERMA rimap CPD-berättigade aktiviteter.

FERMA RIMAP-certifieringen är en europeisk standard för riskhanterare som erbjuder en kontinuerlig och dynamisk läroresa för att möta framtida utbildningsbehov. Den ger oberoende bekräftelse på professionella kompetenser och erfarenheter och är utvecklad av europeiska riskhanterare och erkänd av FERMAs 21 medlemsföreningar. Certifieringsprocessen har tre steg: begäran om certifiering och dokumentpresentation, verifiering av utbildnings- och yrkeserfarenhetskrav, samt utvärdering av dokumentation relaterad till examinationsprocessen. Certifieringen är giltig i tre år och kräver förnyelse genom Continuous Professional Development (CPD). Kraven för certifiering varierar beroende på nivå: Ingångsnivå för studenter eller personer utan effektiv erfarenhet inom riskhantering, Yrkesnivå för de med minst 3 års erfarenhet, och Avancerad nivå för erfarna riskhanteringsproffs med minst 10 års erfarenhet. Uppgradering från en nivå till en annan kräver objektiva bevis på anställning inom riskhantering under den erforderliga perioden.

Mer information om hur du som RIMAP-certifrierad kan tillgodoräkna dig CPD poäng kan du läsa om på FERMAs hemsida HÄR.

För dig som önskar ta ett RIMAP certifikat kan du läsa mer om det HÄR.