Risk Forum – webbinarier i höst!

2sep

Välkommen till SWERMAs Risk Forum 2020, som i år blir ett antal webbinarier i september. Först ut är Nima Rafiee, European Underwriting Manager, AIG och Glennie Holstad Ingebrigtsen, Head of Insurance, Norsk Hydro, som kommer att hålla ett varsit föreläsningspass för oss den 2 september. SWERMAs ordförande Athina Pehrman hälsar välkommen samt modererar frågestund.

Anmäl dig till webbinariet, som är kostnadsfritt för SWERMAs medlemmar, den 2 september klockan 08:30-10:30 genom att registrera dig i formuläret till höger i inloggat läge,  så skickar vi ut en länk till webbinariet dagen före.

Save the date!
Övriga Risk Forum webbinarier äger rum:
16 september, kl 08:30-10:30
23 september, kl 08:30-10:30
30 september, kl 08:30-10:30

Varmt välkommen!

Skadetrender i USA som berör svenska bolag

Nima Rafiee, European Financial Lines Underwriting Manager, AIG.
Presentationen kommer beröra de olika USA-specifika exponeringar som svenska bolag med närvaro i USA berörs av. Fokus kommer vara att beskriva skadetrender inom VD- och styrelseansvarsförsäkring och EPL-försäkring samt beskriva den senaste utvecklingen för svenska bolag med amerikansk verksamhet i form av exempelvis anställningstvister, myndighetsutredningar och börsrelaterade aktieägarkrav.

Nima Rafiee arbetar för AIG som European Financial Lines Underwriting Manager och är baserad i München. Nima har bakgrund som ansvarig för Financial Lines i Sverige i kombination med Europeiskt ansvar för Financial Lines portföljen av börsnoterade företag i USA samt EPL-försäkring.

Cyberattacken mot Norsk Hydro

Glennie Holstad Ingebrigtsen, Head of Insurance, Norsk Hydro ASA
Då Norsk Hydro drabbades av en omfattande cyberattack den 19 mars 2019 tog de beslutet att koppla ur 22 000 datorer i fem världsdelar från sin verksamhet. Angreppet var så pass allvarligt att man bland annat blev tvungen att stänga flera anläggningar. Man bedömer att skadan i sin helhet har kostat bolaget  650-750 MNOK. Glennie skall berätta om cyberattacken; vad var det som hände, vilken påverkan hade detta på bolaget, hur hanterade de sin kommunikation och vad har de lärt sig efter attacken?

Glennie Holstad Ingebrigtsen har 17 års erfarenhet från försäkringsbranschen. Hon leder idag Norsk Hydros försäkringsavdelning och är ansvarig för ett internationellt team bestående av jurister, ekonomer och riskingenjörer. Norsk Hydros försäkringsavdelning har ett tätt samarbete med bolagets ERM-funktion. Glennie är jurist och har haft flera centrala roller inom försäkring, bl.a. verkställande direktör för Norsk Hydros captive samt försäkringsansvarig för bolagets delägda aluminiumproducent i Qatar.

Plats

Ingen plats
Adress: Online
Karta: Karta Otillgänglig

Onlinebokning är inte tillgängligt för detta event.