, Inlagd av: Ella Nilsson

Kategoriserad i: Konferens, Nyheter

Den 8 – 9 oktober hölls GRC-dagarna 2015 på Münchenbryggeriet i Stockholm. Konferensen är ett samarbete mellan Internrevisorerna, Compliance Forum, ISACA och SWERMA.

Det blev ett fullspäckat schema med fyra plenumtalare, bland andra Diana B Henriques, författaren till boken The Wizard of Lies; Berni Madoff and the Death of Trust som handlar om en av vår tids största bedragare och Milad Mohammadi som utnämts till årets talare 2014 och talade om Social Hållbarhet in Action. Därutöver kunde deltagarna välja på 45 parallella spår med inriktning på områdena compliance, risk, IT och Internrevision. SWERMAs ordförande Niclas Nelson talade på ämnet ”Nyfiken på Risk”.

Under pauser, luncher och konferensmiddag erbjöds nätverksmöjligheter för de 330 deltagarna, talare och utställare som representerade de olika funktionerna.

Arbetet med nästa års GRC-dagarna (ECIIA 2016) är redan i full gång. Konferensen går av stapeln i Stockholm 6-7 oktober i Waterfronts fantastiska lokaler följt av en galamiddag i Blå Hallen.

Om GRC – Governance, Risk and Control

”VI LEVER I EN TID MED STOR EFTERFRÅGAN på funktionerna inom GRC-området och inget pekar på att trenden avtar. Ägare, medborgare och näringsliv ställer höga krav på våra organisationer och har förhoppningar om att högre effektivitet ska levereras, utan överraskningar. Media och myndigheter bidrar till normer och granskar våra organisationer. I vår omvärld ökar polariseringen mellan nord och syd, väst och öst, vilket skapar nya hotbilder. Mitt på planen finns vi, GRC-spelarna i den offensiva backlinjen. Matchen vi spelar pågår 24/7 och tiden för vila och träning är mycket knapp.

De första GRC-dagarna genomfördes 2014 av INTERNREVISORERNA, COMPLIANCE FORUM, ISACA och SWERMA. Samarbetet blev en succé med mycket goda vitsord från deltagarna. Det är därför vi fortsätter att utveckla GRC-dagarna med målsättningen att skapa den bästa arenan för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration för funktionerna inom GRC-området. En arena skapad av GRC-spelare. En arena för GRC-spelare som inte hinner sitta på avbytarbänken, och inte vill sitta på läktaren.” Peter Funck Ordförande för Styrgruppen bakom GRC-dagarna 2015

Styrgrupp GRC-dagarna 2015
Peter Lind, ISACA
Klas Schöldström, INTERNREVISORERNA
Linda Lundin, INTERNREVISORERNA
Peter Funck, INTERNREVISORERNA
Caroline Holm, SWERMA
Christina Strandman Ullrich, COMPLIANCE FORUM
Michael Sparreskog, INTERNREVISORERNA